Cilt Bakımı

Esansiyel Yağ Nedir? 10 Esansiyel Yağın Ciltteki Faydası

Esansiyel yağ doğal ve zengin içeriği nedeniyle günümüzde ilgiyi oldukça üzerine çekmiş durumda. Bunun nedeni esansiyel yağları birçok alanda kullanabiliyor olabilmemizden kaynaklanıyor.

Esansiyel Yağ Nedir? 10 Esansiyel Yağın Ciltteki Faydaları

Esansiyel yağların kullanım yelpazesi oldukça geniş karşııza çıkıyor. Tıp, kozmetik, cilt bakımı, gıda endüstrisi ve parfümeri gibi alanlarda kullanılmaktadır. Bu esansiyel yağlar geçmişten beri tedavi etmek amacı ile de kullanılmaktaydı.

Editörün seçimi

Uraw Aloe Vera Krem

    Sipariş vermek için tıklayın

Esansiyel yağlar bitkilerin kabuk, yaprak, tohum, meyve, sap, kök gibi farklı yerlerinden çeşitli yerlerinden elde edilen bir tür uçucu ve aromatik birleşendir. Günümüzde yaklaşık 3000 çeşit esansiyel yağ çeşidi bulunmakta fakat bunların 300 tanesi ticari olarak elde edilebilmektedir.

Esansiyel Yağ Nedir? 10 Esansiyel Yağın Ciltteki Faydaları

Hangi Esansiyel Yağlar Cilde İyi Gelir?

Rahatlatıcı ve iyileştirici özelliğe sahip olan esansiyel yağların bazıları cilde sürülerek cildin yağı ürmesi sayesinde kullanılır. Ancak bu uçucu yağların içerisindeki esans oranı çok yüksek olduğu için bu yağlar, direk cilde uygulama yapılarak kullanılmamaktadır. Uygulama öncesinde sabit yağlar ile seyreltilerek kullanılmalıdır. Badem yağı, susam yağı, ceviz yağı gibi sabit yağlar sıklıkla bu amaçla kullanılan yağ çeşitleridir.

Shea yağının cildinize faydalarını öğrenmek isterseniz sizin için hazırladığımız yazımıza göz atabilirsiniz. Shea Yağının Cilde 10 Faydası ve Bakım Önerileri💯

Lavanta Yağı

Lavanta Yağı

Cilt sağlığı için en çok kullanılan yağlardan biri lavanta yağıdır. Lavanta yağı cildi yenileme özelliği ile bilinir. Bu özelliği sayesinde akne problemleri, kırışıklıklar, egzama, yanıklar ve yaralar için bir tedavi yöntemi olarak kullanılabilir. Kokusuyla büyüleyen lavanta yağının özellikleri arasında stresi azaltması ve bunun yanında rahatlama sağlaması da yer alıyor.

Sizin için derlediğimiz cilt sıkılaştırıcı maske tariflerimize bakmayı unutmayın!! Cilt Sıkılaştırıcı Doğal 7 Maske Tarifi ✨

Limon Yağı

Limon Yağı

Limon yağı oldukça iyi bir antioksidandır ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Yağa limon aroması kazandıran sitral adı verilen kimyasal madde, aynı zamanda kırışıklıkların önlenmesine ve yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Sivilce ve sivilce izleri tedavisinde de limon yağı kullanılmaktadır. Limon yağı aynı zamanda çok iyi bir cilt tonu eşitleyicisidir.

Editörün seçimi

Hyaluronic Acid Serum

Sipariş vermek için tıklayınız

Gül Yağı

Gül Yağı

Son derece güzel bir kokuya sahip olan gül yağı güzel kokmasının yanı sıra cilt için çok faydalıdır ve her cilt tipi rahatlıkla gül yağını kullanabilir. Özellikle egzamayı ve cilt kuruluğunu tedavi etmesi ile bilinen gül yağı cildi çok güzel bir şekilde nemlendirir ve kirden arındırır. Sıkılaştırıcı özelliği sayesinde kılcal damar görünümünü azaltır, akne ve yara izlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Gül yağının en mucizevi özelliği ise erken yaşlanmayı önlemesidir bunun nedeni ise cildin sağlanmasını sağlamasıdır. Doğal bir cilt temizleyici olarak kullanılan gül yağı saatlerce makyaj ile durmuş bir cildin gün sonunda kurtarıcısı olacaktır.

Editörün seçimi

Anti-Aging Facial Serum

Sipariş vermek için tıklayın

Çay Ağacı Yağı

Çay Ağacı Yağı

Anti-bakteriyel özelliği bulunan çay ağacı yağı birçok alanda kullanım göstermektedir. Uçuklar, açık yaralar ve kesikler gibi enfeksiyonlara çözüm sağlar. Doğrudan cilde uygulayabileceğiniz bu yağın sivilceler üzerinde kurutucu bir etkisi bulunmaktadır. Önemli cilt hastalığı olan siğil tedavisinde de kullanılan çay ağacı yağı siğili kurutmakla kalmıyor aynı zamanda siğilin yayılmasını da önlüyor.

Çay ağacı yağının saça olan faydaları adlı yazımı okumak isterseniz göz atabilirsiniz. Çay Ağacı Yağının Saça Faydaları ve 5 Maske Tarifi 🎀

Argan Yağı

Argan Yağı

Argan yağının üretildiği argan ağacının meyvesi zeytinyağından üç kat daha fazla E vitamini içermektedir. Gözenekleri tıkamadığından dolayı yağlı ciltler için de kullanımı uygun olan argan yağı, cildin erken yaşlanmasını önlemek amacı ile kullanılabilir. Aynı zamanda kırışıklıklar, lekeler ile mücadele etmek ve sivilce, su çiçeği kaynaklı izleri ortadan kaldırmak için de kullanılabilir.

Papatya Yağı

Papatya Yağı

Papatya yağı cildi tahriş etmediği için cilde doğrudan uygulanabilen bir yağdır. Papatya yağı kuru ciltliler için çok iyi bir doğal nemlendirici kaynağıdır. Cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olan papatya yağı aynı zamanda içeriği bakımından zengin olduğu için cilt onarımına da ciddi anlamda yardımcı olmaktadır.

Editörün seçimi

Uraw Arı Zehri Kremi

Sipariş vermek için tıklayın

Portakal Yağı

Portakal Yağı

Portakal yağı yorgunluk arttırıcı, dinlendirici ve sakinleşmeye yardımcı özelliklere sahip olan bir aromaterapi yağıdır. Bu yağın en büyük özelliği vücutta oluşan selülitlerin giderilmesine yardımcı olmasıdır.  Portakal yağı ciltte oluşan kızarıklıkların giderilmesine ve cilt lekelerine iyi gelmektedir. Portakal yağı cildin daha geç görünmesine de yardımcı olur çünkü ciltte oluşan hasarları giderir ve ciltte hasar oluşmasını önler.

Biberiye Yağı

Biberiye Yağı

Biberiye yağının en önemli faydası antiseptik özelliğe sahip olmasıdır. Bu sayede ciltte oluşan sivilce ve siyah noktalara iyi gelir ve yeni oluşumları engeller. Cilde çok iyi bir parlaklık veren biberiye yağı aynı zamanda cilt tonunuzu eşitlemeye de yardımcı olacaktır. Saç kepeğini azaltan ve saç derisini iyileştiren biberiye yağı, cilde uygulandığında egzama, akne ve yüz şişkinliklerine de iyi gelir.

Ylang Ylang Yağı

Ylang Ylang Yağı

Ylang ylang yağı hücre büyümesini hızlandırarak cildin erken yaşlanmasının önüne geçer. Yağlı ve sivilceye meyilli ciltlerin veya sivilce problemi yaşayan ciltlerin tedavisinde kullanılır ve çok iyi gelir. Badem yağına birkaç damla ylang ylang yağı eklenmesiyle, yağlı cilt tipine uygun bir nemlendirici elde edilebilir. Ciltteki sebum oranını dengeleyerek yağlı ciltler için doğal bir nemlendirici olan ylang ylang yağı aynı zamanda enerji veren bir yağdır.

Kayısı Çekirdeği Yağı 

Kayısı Çekirdeği Yağı

Çok hafif bir yapıda olan ve hızlıca emilen kayısı çekirdeği yağı, sıklıkla kullanılan aromaterapik yağlardan biridir. Kayısı çekirdeği yağı, hem A vitamini hem de doğal yağ asidi olan oleik asit içeren bir yapıya sahiptir. Besleyici ve yumuşatıcı özellikleri ile tüm cilt tiplerine uygundur. Kayısı yağı aynı zamanda cildin sıkılaşmasına da yardımcı olur.

 

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu