Saç Bakımı

Jojoba Yağının Saça 10 Faydası 💁‍♀️

Sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmak isteyenler için jojoba yağının saça faydaları ve bakım önerileri ile geldik! Özellikle saç kırılması önleyici ve saç köklerini güçlendirici bileşenler açısından zengin olan jojoba yağı, aynı zamanda kepek önleme, kuru kafa derisini nemlendirme, saç derisinin yumuşamasını, saçların uzamasını sağlamakta ve kaşıntılı kafa derisini tedavi etmede sıklıkla kullanılmaktadır. Tüm bunların yanı sıra jojoba yağı anti-enflamatuar özelliği ile nemlendirici bombasıdır da diyebiliriz.

Jojoba yağı saça direkt olarak uygulanabileceği gibi, şampuanlara ve kremlerine de eklenerek kullanılabilmektedir. Çoğu saç bakım ürününün içerisinde de yer alan bu besleyici yağ çoğu şampuan ve kremin temel bileşeni olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Yapılan araştırmalar jojoba yağının hem kadın hem de erkeklerde kellik problemini önlediği ve diğer saç dökülmesini tetikleyen cilt bozukluklarını düzenlediğini göstermektedir. Sağlıklı, güçlü, ipeksi ve parlak saçlara sahip olmak isteyenlerin mutlaka denemeleri ve saç bakım rutinine eklemeleri  gereken bitkisel yağlar arasında yer almaktadır. Peki, jojoba yağının saça faydaları nelerdir? Gelin hep birlikte göz atalım.

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Bilimsel adı “simmondsia chinensis” olan ve çölde yetişen çalı türü bitkilerinden biri olan Jojoba, uzun yıllardan beri çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Bu bitkinin sıklıkla yetiştirildiği ülkeler ise Amerika, Meksika, Hindistan ve İsrail. İlk kez 1933 yılında Kaliforniye ve Sonarya Çölü yerlilieri tarafından deri kanseri ve yaraların tedavi edilmesinde kullanıldığı belirtiliyor. E vitamini bakımından zengin olan bu yağ, günümüzde güzellik ve kozmetik sektörünün vazgeçilmezleri arasında gösteriliyor. Jojoba bitkisinden elde edilen bu değerli yağın saçlara sayısız faydası bulunmaktadır. Gelin hep birlikte jojoba yağının saç üzerindeki etkilerine bir göz atalım…

1- Jojoba Yağı Saçları Onarır ve Besler

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Değerli bitkisel yağlar içerisinde zengin vitamin ve mineral yoğunluğu olan yağlardan biri jojoba yağı %98 doymamış yağ, A, B1, B2, B6, E vitamini ve bitkisel yağlar içerir. Bu güçlü içeriği ile saçlara uygulandığı zaman saçları hızla besler ve saç sorunlarını büyük oranda azaltmaya yardımcı olur. İçeriğinde bolca bulunan E vitamini sayesinde ise hücreleri yeniler ve daha sağlıklı bir yapıya dönüştürür.

✅ Editörün Önerisi ✅

b11-set
Sipariş Vermek İçin Tıklayın.

2- Jojoba Yağı Saçları Uzatır ve Güçlendirir

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Saçların uzaması ve güçlü bir yapıda olması için mutlaka B vitaminleri yeterli düzeyde alınmalıdır. Jojoba yağının içerisinde bulunan B1, B2 ve B6 vitamin çeşitleri sayesinde saçları güçlendirir ve uzamasına yardımcı olur. Bu değerli yağ saça derinlemesine nüfuz eder ve deri tarafından iyice emilir. Ayrıca jojoba yağı ile yapılan saç bakımının çok sağlıklı olduğu da araştırmalar tarafından kanıtlanmıştır.

Editörün Önerisi

mavi serum
Sipariş Vermek İçin Tıklayın.

3- Jojoba Yağı Saçları Nemlendirir

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Saçlara uygulanan jojoba yağı saç diplerini derinlemesine nemlendirir ve bu sayede saçların daha parlak, canlı ve ışıl ışıl bir görünüme kavuşmasını sağlar. Aynı zamanda içerdiği zengin mineral ve vitamin sayesinde de güçlü saçlara sahip olmanıza yardımcı olur. Dilerseniz kullandığınız saç kreminin içerisine birkaç damla jojoba yağı ilave ederek saçlarınızı nemlendirebilirsiniz.

4- Jojoba Yağı Saçları Yumuşatır ve Parlatır

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Kimyasallar ürünler, fön, maşa gibi veya çevresel etmenlerden kaynaklanan hasarları onarmaya yardımcı olan Jojoba yağı aynı zamanda saçlara parlaklık ve yumuşaklıkta kazandırır. Saçlarınız donuk ve karışık bir görünüme sahip ise bu görünümü iyileştirmek için jojoba yağı kullanmak ideal bir yöntem olacaktır. Bunun için jojoba yağıyla kafa derisine masaj yapın ve tüm saçlara dikkatle yedirin. Bu değerli yağ içerisinde bulunan zengin proteinler ve mineraller saçların yumuşak ve ışıl ışıl parlamasını sağlar. Aynı zamanda saç foliküllerini nemlendirir ve güçlendirir, mat ve kırılgan olmasını engeller, saçları düzenler.

5- Jojoba Yağı Kepek Oluşumunu Engeller

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Kepek oluşumu kafa derisinin ve saçların kuru olmasından kaynaklanır. Jojoba yağı ise tıkanmış ve kabuklanmış sebum izlerini temizleyerek saçtaki kepek oluşumunu, dökülmeyi ve kırılmayı azaltır. Ayrıca bu yağ içerdiği antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri ile kafa derisinin temiz ve sağlıklı kalmasını sağlar.

6- Jojoba Yağı Kafa Derisini Temizler

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Çevresel etmenlerden kaynaklı  veya ısıl işlemlerden kaynaklı, genetik faktörlerden kaynaklı saçlar ve kafa derisi kuruyabilir. Kuru saç derisi ise kaşıntıya ve çatlamalara neden olmaktadır. Jojoba yağı ise saç derisine derinlemesine nüfuz ederek temizler. Aynı zamanda nemlendirme özelliği ile pH seviyesinin dengelenmesini de sağlar. Bu sayede daha sağlıklı ve bakımlı saç derisine ve saçlara sahip olursunuz.

İlginizi Çekebilir: Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

7- Jojoba Yağı Saç Kuruluğunu ve Kaybını Önler

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Saç sağlığını bozan ve tehdit eden bakterilerdir ve bunlar zamanlara artarak ciddi saç kayıplarına sebebiyet vermektedir. Jojoba yağının antikbakteriyel özelliği sayesinde saç diplerinde bakteri kaynaklı meydana gelen enfeksiyonların oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Bu değerli yağ, saç kaybının sebebi saç kuruluğu veya saç diplerinde meydana gelen bakteri kaynaklı bir enfeksiyon ise derinlemesine nemlendirme ve antibakteriyel özellikleri ile bu etkiyi azaltır. Aynı zamanda saç dökülmelerini engeller.

8- Jojoba Yağı Saçların Yağlı Görünmesini Önler

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Özellikle uzun saçlı insanlarda yağlı saç derisi uzun uğraşlar gerektiren zor bir sorundur. Bu yüzden sürekli saç yıkanması ise saçların cansız ve mat bir görünmesine sebep olur. Jojoba yağı ise saçların yağ, su ve pH dengesini korur. Bu sayede saçtaki yağ oranı sağlık bir şekilde dengelenir ve yağlı görünüm ortadan kalkar.

✅ Editörün Önerisi ✅

AT KUYRUĞU BİTKİSİ ÖZLÜ ŞAMPUAN
Sipariş Vermek İçin Tıklayın.

Atkuyruğu yağının saça faydalarını incelemek için tıklayın.

9- Jojoba Yağı Çatallaşmış ve Kırılmış Saçları Onarır

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Çoğu insanın yaşadığı ve çözüm aradığı bir diğer sorun ise saç uçlarında meydana gelen çatallaşmalardır. Özellikle kuru saçlar saç uçlarının çatallaşmasına, hasar görmesine ve kırılmasına çok daha yatkındır. Saç ihtiyacı olan besini alamazsa veya az alırsa saç kökleri gelişimini tamamlamadan saçın dökülmesine ve kopmasına neden olur. Jojoba yağı saçlara ihtiyacı olan besinin ve nemin saç içinde kalmasını sağlar ve bu sayede saçın kurumasını engelleyerek saç dökülmelerini azaltır. Jojoba yağının kafa derisine masaj yaparak uygulanması saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırır. Dolayısıyla saçlar daha hızlı ve sağlıklı uzar.

10- Jojoba Yağı Doğal Saç Yağı Üretimini Destekler

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Jojoba yağının saça sağladığı sayısız fayda olmasının yanı sıra bu yağı diğer saç bakım yağlarından ayıran en önemli özelliklerinden birisi de saç derisinin ürettiği doğal saç yağı olan sebum’a çok benzemesidir. Bu sayede jojoba yağı hem doğal saç yağı üretimini arttırır hem kuru hem de yağlı saç derisi içinde fayda sağlar.

Jojoba Yağı Hakkında Sık Sorulan Sorular

Jojoba yağı saç çıkarır mı?

Jojoba yağının saç üzerinde birçok faydası bulunuyor. Saçların kırılmasını önleyen, saç derisini yumuşatan ve saçların uzamasını sağlayan özellikleri ile dikkat çeken jojoba yağını şampuan ve saç kremi ile birlikte de kullanabilirsiniz.

Jojoba yağı saçta ne işe yarar?

Jojoba yağı saç derisine bakım yaptığı için saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Yeni saç oluşumunu destekleyen jojoba yağı saçları esneklik kazandırarak saçların kırılmasını önler saça daha canlı ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Jojoba yağı saçlarda maske şeklinde kullanılabilir.

Jojoba yağı Komedojenik mi?

Jojoba yağı herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmayan,komedojenik olmayan ve toksik madde içermeyen bir sıvıdır.Komedojenik, 'Cilt üzerinde gözenekleri tıkayan' anlamına gelmektedir. Komedojenik ürünler bazen 'acne cozmetica' denilen (kozmetik ürünlerin tetiklediği) sivilcelere yol açmaktadır.

Jojoba yağı kokusu nasıl?

Rafine edilmemiş Jojoba yağı berrak altın rengi ve şeffaf bir görüntüye sahip, hafif fındık kokusuna benzer bir kokusu var. Rafine edildikten sonra ise renksiz ve kokusuz bir yağ halini alıyor.

Jojoba yağı nerede bulunur?

Anavatanı Kuzey Meksika, California ve Arizona bölgesi olan ve Simmondsia Chinensis adlı bir bitkinin tohumlarından elde edilen jojoba yağı aslında son derece zor elde edilen yapıya sahiptir.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu